lørdag 21. juli 2012

Planering av tomt


Nå i helga er vi på Stavtjørn med min mellomste søster Brit Elisabeth, svoger Jan og niese Kristine. De skal også bygge hytte her, faktisk bare ca 120 meter fra vår. Det blir veldig kjekt! Du kan lese om deres hytteprosjekt på www.steinbu.blogspot.no  

Her er et lite bilderas fra vi var og så på tomta i dag:


Jippi! Gravemaskin på tomta vår! :-)

Delvis ferdig planert tomt og anleggsvei.

Utsikt fra tomta. Her er mye trær som må felles for å se ned til vannet...

Johan og Kristine er allerede i arbeid med å felle trær :-)



Til vår overraskelse var tomta planert høyere enn vi forventet. Vi hadde håpet og trodd at de ville grave den ned i terrenget, men den gang ei. Vi blir derfor en ekstra natt her på Stavtjørn, i mine foreldres hytte, slik at vi får snakke med anleggsarbeiderne på mandag. 

tirsdag 17. juli 2012

Fasadetegninger

Slik blir altså Lillestølen seendes ut. Jeg synes selvfølgelig at den blir knakende fin ;-)


Planen er å beise den i seterbrunt, og å ha eggehvite vinduer. I det siste har jeg imidlertid blitt litt usikker på om vi heller skal velge smårutete sprosser på vinduene, i stedet for dem som er inntegnet her. Det er mange valg og beslutninger som må tas i denne fasen her, og det er ikke alltid like lett å bestemme seg ;-)
Inngangsdøra og dørene til boda skal i hvert fall være i fargen husmannsrød. Jeg tror det kan bli bra. Kledningen er villmarkspanel, og taket blir torvtak.

søndag 15. juli 2012

Plantegninger

Plantegningene av hytta:

1. etasje


Loft/hems

Tegningene er inspirert av ei annen ferdighytte, men er siden tegnet om, tegnet om og tegnet om ;-)
Vi har både utvidet ytterveggene, og flyttet om på rominndelingen. Jeg tror og håper at dette skal bli ei hytte som passer oss, og som vil fungere for en familie på fem. Tilbakemeldinger mottas med stor takk, da vi ennå (enn så lenge) har mulighet til å forandre (litt) på tegningene. :-)



fredag 13. juli 2012

Stavtjørn

Her ser dere noen bilder tatt fra tomten vår. Disse er tatt i påsketider i 2012. Det var veldig mye snø i vinter, men jammen forsvant den fort!





Er det ikke fin plass vel? ;-)

Anleggsarbeiderne holder nå på å anlegge vann, kloakk og veier. Det skal være klart til støping av plate til 1. august. Da kommer det sikkert til å gå slag i slag.. Vi vil nok få en travel høst og vinter, men vi gleder oss veldig! :-)

Neste innlegg skal jeg forsøke å legge ut plantegningene av hytta. Den er nemlig ferdig tegnet. :-)

tirsdag 10. juli 2012

Lillestølen

Da er jeg vel i gang. Jeg har tenkt lenge på å opprette en egen blogg nå som vi skal bygge hytte. Jeg har lest mange hytteblogger i det siste, og det ser kjekt ut å komme i kontakt med andre hyttebyggere, samtidig som man får samlet tanker og inspirasjon på en plass. Dette blir interessant! Håper bare jeg får det til!! :-)