søndag 18. november 2012

Framgang

Vi måtte til fjells i helga for å sjekke om det var skjedd noe på hyttefronten. Og det var det! :-)
Dette var synet som møtte oss da vi ruslet mot hytta.

Hytta har fått tak (duk)

Inngangssiden


Soverom og kjøkken


Inspeksjon av stuedelen :-)

Takåser som skal på plass i stua

Takåsene er mye tykkere enn hva vi trodde det var plass til mellom vinduene. Roger tror ikke de kan brukes, og jeg håper han tar feil ;-)


Hemsen

Selv om det bare var duk som var lagt på taket, så fikk man likevel god romfølelse. Vi var overrasket over at hemsen blir så romslig som den blir. Det blir ca 2,4 meter høyt i midten, og kneveggene blir ca 1 meter høye. Det er mye bedre enn forventet! Da blir det lett å ha med gjester, og det gleder vi oss til :-)

I morgen skal Roger og murer til fjells igjen for å sette opp pipe. Nå kommer det nok til å gå fort framover. Neste helg har jeg arbeidshelg, og Roger skal en tur til Singspore. Det blir derfor en stund til neste gang vi får komme og se.

torsdag 15. november 2012

Hytta reises :-)

Det ble ikke til at vi reiste til fjells i helga som var. Værmeldinga var helt begredelig, så da tenkte vi det var bedre å spare turen til neste helg. Da er det kjekt å ha søstre som sender bilder hjem om framgangen! :-) 
Baksiden, med to kjøkkenvinduer og et soveromsvindu.

Dette er inngangspartiet
Stuevinduer, og kjøkkenvindu til høyre
Det blir spennende å komme til fjells i helga. Da er det sikkert skjedd enda mer. :-)




lørdag 10. november 2012

Kjøkken

I går var jeg på Ikea og kjøpte kjøkken. Sammen med halve resten av Rogaland! Jeg sto i over 3 timer i kø for å få tegnet kjøkken! 
Valget falt på hvitlasert Ramsjø, fordi dette er et heltre kjøkken, og samtidig tror vi det vil passe godt inn på hytta.
Det er kampanjedager på Ikea nå, så jeg fikk 13 000,- i gavekort, og middag, for å handle nå. Det kommer godt med når man skal innrede ei hytte! :-) Hurra for vår venn Ikea ;-)

Her er bildene som viser vårt fremtidig hyttekjøkken:



Det blir overskaper med vitrinedører


På denne siden blir det kjøleskap og høyskap til oppbevaring av mat etc


Jeg er ennå litt usikker på hvilken benkeplate vi skal ha. Det står mellom lys valnøttmønstret laminat eller heltre eikeplate. Jeg må si det frister litt med heltre plate som kan oljes i en nyanse tilnærmet gulvet, men både ripe- og vannbestandighet, og pris, betyr litt. 

Vi er også litt usikre på hvilken side det er mest praktisk å ha oppvaskmaskinen på i forhold til vasken. De på Ikea sier det går for det samme, men jeg er litt usikker likevel.. ;-) Noen som har noen innspill på det??

Her er også hvitevarene vi har valgt:

Denne skal bygges inn i et ventilatorskap

Stekeovn med pyrolyse

Høyt kjøleskap uten frysedel


Oppvaskmaskin med 43 dB i støynivå

I tillegg synes jeg dette blandebatteriet er ganske fint:



Crolla fra Tapwell



Håper det blir like bra som i mitt hode ;-) ;-) ;-)


søndag 4. november 2012

Nå skjer det endelig noe!

I morgen skal tømmermennene egentlig starte reisinga av hytta. Vi har hatt nedtelling i lange tider nå.. Stor var derfor overraskelsen da det tikket inn et bilde fra min søster som viste at det på fredag var kommet stenderverk på betongplata. Jippiiiii!!!! :-) :-) :-)

Det har sine fordeler å ha en søster som bygger hytte et steinkast unna ;-)

Her er bildet som viser «ståa» slik den er i dag:





Denne helga har jeg arbeidshelg, men neste helg skal vi i hvert fall opp og nyte framdriften ;-)