søndag 26. mai 2013

Mye nytt!

Vi dro selvsagt til hytta denne helga også. Det er vel det hyttebyggere gjør, drar avgårde så fort en har anledning... ;-)

Dette var hva som møtte oss på utsiden..
Pipa har fått fasadestein, og vi er bare sååå fornøyd!! :-)

«Ny» pipe! 
<3
Pipa er foreløpig nokså lang og smal, men forhåpentligvis vil det endre seg når gresset vokser til.

Fasadesteinen vi har brukt på pipa heter Fjordgranitt hjørne (beregnet for pipeelement), og er kjøpt hos Nettgo.no. Det er alltid spennende å handle på nett, men jeg må si at dette tilfredsstilte alle forventninger. (ps; vi er ikke sponset;)

Det neste som møtte oss da vi kom inn var trappa. Den mangler tre trinn, fordi et colli er på avveie. Satser på at det dukker opp i nærmeste framtid.
Vi er i hvert fall godt fornøyd med trappa, og det var fantastisk å slippe å klatre i stige!


Ellers har mureren også fuget badet oppe, og boden nede. Det eneste gulvene trenger nå, er vann og såpe! Veggene på badet oppe ble også beiset og lakket i helga. Det trenger bare ett strøk med lakk til nå, så er det klart for rørleggeren..

Hemsebadet


Gulvet i dusjen, på badet oppe.
Boden nede.
Det var en riktig så fin helg, med deilig temperatur og fint vær (mye bedre enn hjemme). Gradestokken krøp over 20 grader, og det var jo bare deilig!
Vi bodde sammen med Fru Steinbu og datteren Kristine på våre foreldres hytte. Alltid like kjekt :-)


onsdag 22. mai 2013

Pinsehelga

Det har skjedd lite på bloggefronten i det siste, men det betyr ikke at lite er skjedd med hytta. Roger var oppe alene forrige langhelg, og fikk gjort mye av det elektriske, samt vokset nesten alle vegger i hytta. Nå er det bare soverommet vårt som gjenstår å vokse.. Til og med boden er beiset og vokset ;-)

Pinsehelga var vi oppe hele familien, og hadde en aldeles nyyydelig helg! Det ble ganske mye kos, bading og grilling i finværet, i tillegg til hyttebygging. Vitamininnsprøyting for kropp og sjel ;-)

Bading i elva i Ørsdalen

Noen er heldigvis fornøyd med å være på elvebredden ;-)



Ellers er det skjedd litt forskjellig med hytta siden sist.  Boden har fått fliser, selv om de ikke er fuget ennå...

Boden
Badet på hemsen er også fliselagt, men er heller ikke fuget ennå. I tillegg er ikke snekkerne helt ferdig med å panele vegger. Dusjen skal ha FiboTrespo plater innvendig på veggene.
Jeg håper bare ikke flisene er for mørke i forhold til panelveggene. Da jeg valgte disse flisene trodde jeg nemlig at vi skulle ha hvite Fibo Trespo plater på alle veggene.. Ja, ja, sånn kan det gå..! Vi må nok bare kjøre på med rikelig belysning ;-)

Dusjnisje. Ved siden av til venstre kommer en liten vask. Et lite kott til høyre.

"Hemsebadet"


Støvsugeren er på plass, og den virker faktisk også!! :-)
Ellers var jeg og søsteren min fra Steinbu på god gammeldags slang.. Denne gang etter furu- og grantrær til å plante rundt hyttene. Det ble en riktig så festlig tur, med hele bilen full av stikkende trær, hylende damer og en haug med unger ;-) 
Det spørs vel derimot om disse fine trærne vil vokse seg større... Det er visst vanskelig å få litt større trær til å trives, etter at de er blitt flyttet på. Blir spennende å se, om det går..

Nydelige furua 

Gran
I morgen kommer en snekker og skal gjøre hytta vår ferdig!!! Da skal trappa på plass, parketten, lister etc. DET blir spennende, det!!! Da er det stort sett bare kjøkkenet igjen, da! Det gledes!!! ;-D


mandag 6. mai 2013

Oljing av gulv

Vi fikk oss et par dager på hytta i helga. Vi har bedt om en liten utsettelse fra tømmermennene sin side, slik at vi skal klare å henge med i svingene, så da er det bare å utnytte tida.. ;-)

Gulvet på hemsen ble behandlet med Trestjerners gulvolje, farge Skyggegrå. Ganske skummelt, for jeg ønsket absolutt ikke et grått gulv! Men jeg valgte farge ut fra en fargeprøve, og ikke et fargekart, og valgte å stole på magefølelsen..

Trestjerners gulvolje, farge Skyggegrå

Første strøk!

Ferdig! :-)
Første strøket ble rullet rikelig på med malerulle, for så å stå og trekke noen minutter. Så dro jeg over med en nal, før jeg polerte med en tørr fille. Dagen etter gikk jeg over med en våt fille med olje (la på en tynn film), for så å polere det inn i gulvet. 

Må si jeg ble veldig godt fornøyd med fargen! Den står godt til veggfargen, og er litt mørkere enn veggen, akkurat som jeg ønsket. Skal bli kjekt å innrede her!! ;-)

Nå er gjesterommet rett og slett (nesten) ferdig! Det mangler bare lister, noe som tømmermennene fikser lett som en plett! Deilig!! :-)

Nå er det tatt mål til trappa, og den er sendt i bestilling. Nå er det bare å tenke ut behandling av denne.. Kunne godt tenkt meg å hatt den i samme farge som veggen, men jeg vil bruke olje også på denne. Vi har nemlig dårlig erfaring med beis og lakk fra trappa hjemme... Det var ikke mange årene før den var veldig stygg...! Så derfor blir det enten olje brekket i samme farge som veggen (om det er mulig) eller kanskje i skyggegrå, som gulvet på hemsen. Må tygge litt på det... ;-)

Ellers fikk Roger vokset ferdig alle gulvlistene, og hele stua/kjøkken, mens jeg fikk vokset yttergangen.
Det er ganske tungt arbeid, men blir veldig fint... Så det er bare samle krefter, og la det stå til.. Neste helg er langhelg, for de som ikke har arbeidshelg, som meg!