mandag 18. mars 2013

Beising!

Roger og jeg fikk oss en tur på hytta på søndag, mens ungene ble igjen hos mormor og morfar. Det var egentlig meningen at de to eldste skulle bli med, men siden det var slikt forrykende vær til fjells, så ble de hjemme. Det blåste ganske så godt, så det hadde blitt en kjedelig innedag for dem om de hadde blitt med. Hytta er liksom ikke varm og hjemmekoselig ennå ;-)

Vi hadde med oss en lånebil denne gang, en Subaru Forrester. Det var jammen godt, for Peugeuten hadde nok ikke likt seg på det glatte føret oppover bakkene.. Vi må ha ny bil til sommeren, og ønsker da en firehjulstrekker. Dessverre er mange av disse smale i baksetet, så vi har prøvd ganske mange biler etter hvert.. Det første Roger gjør når han kikker på bil, er å åpne bakdøra og måle bredden i baksetet.. ;-) Subaruen var i hvert fall veldig god på det glatte føret, og familievennlig, men setekomforten var ikke like god.. Skal ikke være lett ;-)

Nå var snekkerne kommet godt i gang med paneling i hytta. Soverommet til jentene var nesten ferdig, en del av taket nede var ferdig, og det meste av loftet var ferdig panelt. O´lykke!! :-D

Loftstua

Loftstua
På veggene skal vi ha samme beisfarge som Roger Samdal har på sin gang. Det er en farge som ikke er så mørk, samtidig som den gir en fin lød til panelet. Vi velger å ha den i hele hytta, og håper med det å få en fin helhet. Håper det blir bra :-)

Tømmerstokkene i stuetaket
Roger beiset tømmerstokkene i taket. Der melder jeg pass ;-)

Første vegg er beiset! :-)
Soverommet til jentene ble nesten ferdig. Det mangler bare en vegg, som er inn mot badet. Der var det ikke panelt ennå. 
Beisejobben gikk faktisk uventet greit! Jeg rullet beisen på med en stor malerulle, og tørket av med fille etterpå. Deretter gikk jeg over sprekkene med en litt stiv malerkost, slik at det ikke ble liggende beis inni sprekkene. Etter det tørket jeg fort over med filla igjen. Senere skal vi ha på voks. 
Det var i hvert fall veldig kjekt å endelig komme i gang! 

I tillegg fikk Roger gjort litt elektrisk, og jeg fikk beist a halvparten av ventilene. Greit å få dem ferdig før de snekres på plass. 

Nå er det bare å kjøpe inn flere spann med beis og maling til påskeferien. Da får vi bli 8-9 dager, og håper på å få en del gjort. Det blir nok en skikkelig jobbepåske, men det er nå det kjekke begynner, og man virkelig ser framgangen fra dag til dag! :-)
 

9 kommentarer:

 1. Flotte fargen til Roger S ! :) Sikker på det kjem til å bli kjempe fint!

  SvarSlett
 2. Så fint det blir :-) Gleder meg til å se det " live" :- D Fargen ser nydelig ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk du :-) Det får du i helga, men du må ikke gå inn uten meg!! ;-)

   Slett
 3. Så flott det er blitt!! Stort og godt rom de får.. Vi fant også ut at en 4-hjulstrekker er å foretrekke da vi ikke kom opp til hytta i helga, men gleden er stor fordi i morgen skal vi faktisk hente den nye bilen vår. En 4- hjulstrekker med piggdekk, så nå burde vi komme fram til hytta;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Gratulerer med ny bil også da! :-) Hvilken bil er det da? Dere har vel også to barneseter i baksetet?

   Slett
  2. Vi har kjøpt en Mazda cx5, kjempe fornøyd. Vi har hatt 2 barneseter vi også fram til nå, men nå måtte Tuva på 6 år over på en bilpute... Det ble for trangt for Julie å sitte mellom 2 seter oppe med skuldrene.. Men det er jammen ikke lett å finne biler med god plass til 3 unger der to sitter i barneseter:(

   Slett
  3. Nei, det er sikkert og visst! Litt morsomt da, for det ser ut som valget her også heller mot Mazda.. Skal ha den til prøving en gang til i dag.. :-)

   Slett
  4. He he.. Det va jo faktisk litt løye;-) men den kan anbefales, høy komfort faktor;-)

   Slett