mandag 6. mai 2013

Oljing av gulv

Vi fikk oss et par dager på hytta i helga. Vi har bedt om en liten utsettelse fra tømmermennene sin side, slik at vi skal klare å henge med i svingene, så da er det bare å utnytte tida.. ;-)

Gulvet på hemsen ble behandlet med Trestjerners gulvolje, farge Skyggegrå. Ganske skummelt, for jeg ønsket absolutt ikke et grått gulv! Men jeg valgte farge ut fra en fargeprøve, og ikke et fargekart, og valgte å stole på magefølelsen..

Trestjerners gulvolje, farge Skyggegrå

Første strøk!

Ferdig! :-)
Første strøket ble rullet rikelig på med malerulle, for så å stå og trekke noen minutter. Så dro jeg over med en nal, før jeg polerte med en tørr fille. Dagen etter gikk jeg over med en våt fille med olje (la på en tynn film), for så å polere det inn i gulvet. 

Må si jeg ble veldig godt fornøyd med fargen! Den står godt til veggfargen, og er litt mørkere enn veggen, akkurat som jeg ønsket. Skal bli kjekt å innrede her!! ;-)

Nå er gjesterommet rett og slett (nesten) ferdig! Det mangler bare lister, noe som tømmermennene fikser lett som en plett! Deilig!! :-)

Nå er det tatt mål til trappa, og den er sendt i bestilling. Nå er det bare å tenke ut behandling av denne.. Kunne godt tenkt meg å hatt den i samme farge som veggen, men jeg vil bruke olje også på denne. Vi har nemlig dårlig erfaring med beis og lakk fra trappa hjemme... Det var ikke mange årene før den var veldig stygg...! Så derfor blir det enten olje brekket i samme farge som veggen (om det er mulig) eller kanskje i skyggegrå, som gulvet på hemsen. Må tygge litt på det... ;-)

Ellers fikk Roger vokset ferdig alle gulvlistene, og hele stua/kjøkken, mens jeg fikk vokset yttergangen.
Det er ganske tungt arbeid, men blir veldig fint... Så det er bare samle krefter, og la det stå til.. Neste helg er langhelg, for de som ikke har arbeidshelg, som meg!11 kommentarer:

 1. Dette ble meeeeeeeget bra gitt :-) Ikje lenge igjen nå!!!!

  SvarSlett
 2. Takk! Aldri vore så nimme så nå ;-)

  SvarSlett
 3. Kjempe fint! :) deilig å nerme seg slutten :))

  SvarSlett
 4. Takker :-) Kjempedeilig at enden er nær!! ;-)
  Skal bli godt å slippe å be om barnevakt!! :-)

  SvarSlett
 5. Det var bra du stolte på magefølelsen! Gulvet ble himla bra! Mye jobbing med all overflatebehandlinga, men dere får jammen lønn for strevet, ser jeg! :)

  SvarSlett
 6. Kjempe flott!! Her går det jammen unna:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, ja nå er høygiret virkelig satt inn.. :-)) Dere da? Koser dere på hytta så ofte som mulig? Savner innleggene dine! :-)

   Slett
  2. He he.. Ja me storkose oss hver helg!! Kun ei helg siden mars vi ikkje har vært oppe.., så dokke må bare glede dokke:) men kjenne det er veldig surt å jobbe helger, og eg e så heldig å jobbe hver 4. helg, men dog, dei og komme titt... Ja, blitt litt labert på bloggefronten til nå, men det komme sterkt tilbake om ikkje så lenge;-)

   Slett