søndag 7. juli 2013

Overtatt!

Tenk, nå har vi overtatt hytta!! :-) Bjerkreim Trelast er nå helt ferdige (ok, litt listing gjenstår ;) med sitt arbeid, så nå er det bare oss det står på for å få ting ferdig. Planen er å flytte inn om to helger,  og da skal vi ha fire uker ferie :-) Det er bare å glede seg! 

Vinduene i stua er nå endelig ferdig listet, og vi er bare så fornøyd! Her blir det herlig å sitte og nyte utsikten! :-)
Ferdig!! :-)

Inngangspartiet er også ferdig. Her har det manglet litt kledning en god stund.
Planen er å ha en liten platting med skifer her.Endelig fikk jeg oljet ferdig gulvet på loftstua. Det viste seg at Jotun hadde endret basen til fargen skyggegrå. Den var tidligere laget på klar base, men skulle nå lages på hvit base. Skyggegrå laget på hvit base ble lysegrå, og langt fra fargen som vi har brukt. Heldigvis fikk vi tak i rett farge igjen! 

Ferdig! :-)

Når hyttta nå skal møbleres, så er det ganske så mye som trengs av utstyr og møbler. Vi hadde egentlig tenkt at jentene skulle dele rom, men siden Kristiane er veeel tidlig om morgenen ennå, så legger vi Ingrid og Johan sammen foreløpig.
Da var det kjekt å «arve» en seng fra min søster Kirsti. Senga sto tidligere på deres hytte, og var egentlig trehvit. Jeg har beiset den i fargen skumring, og tror ikke det ble så verst. Blir spennende å se den ferdig oppredd da!
Beiset i fargen skumring
 Roger fikk fortsatt på kjøkkenet, men jeg må si at det tar tiiid... Det er vel heller jeg som er utålmodig... ;-) Han har fått på plass alle foringene, og kjøleskap og ventilator er på plass. Planen er visst å dra opp et par kvelder etter jobb denne uka, og fortsette der han slapp.

Foreløpig kaos-kjøkken!

Kjøleskap på plass! Legg merke til hylla under kjøleskapet, den er akkurat passe til takka mi ;-)
Litt småting kommer stadig på plass.
Denne benken er en gammel ute-benk som jeg har pusset opp, og oljet med samme olje som jeg har brukt på gulvet på hemsen. Den skal få skinn og hjemmestrikkede puter ;-)


Vaskemaskinen kom også på plass i helga. Se, hvor flaks vi hadde med plassen!! ;-))
Her skal Roger bygge dører foran. De skal være litt sånn grove «låvedør»-aktige. Jeg tenker, og han bygger. God deal det ;-)
Litt flaks skal man ha!!

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med overtakelse :)) nydelig med dei store vindauga i frambygget!!
  Berre siste innspurt no så er det hyttekos for fult på dokke :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk! :-)
  Skal bli herlig å kjenne litt på hyttekosen nå!! Så får resten komme litt etter litt..

  SvarSlett
 3. Gratulerer med overtakelsen :-) Ikke lenge til hyttekosen er på plass :-) Blir bare lekkert. Superfine stuevinduer :-)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye! :)) Unner dere en fin sommer på den flotte hytta ~ masse arbeid bak dere! :))

  SvarSlett
 5. Så spennende!! Gratulerer så mye med overtakelsen:) Blir en herlig tid dere har foran dere, og sikkert litt travelt:))) Vi må skrive liste hver gang vi er oppe nå, kommer stadig på nye småting som mangler:)
  Sommerklem fra Tone

  SvarSlett
 6. Flott hytte dere har fått. Masse tips å få for oss hyttebyggere på bloggen deres :-)Jeg så på et tidligere innlegg at du spurte etter tips til behandling av panel på veggene på badet. Vi vil også ha panel på baderomsveggene, skal ha dusjkabinett så det blir vann direkte på veggene noe sted. Det er vanskelig å få råd fra noen proffe da de helst ikke vil anbefale panel på baderomsvegger. Kan du si litt om hvordan dere gjorde det? Har dere lagt panelen direkte på stenderne? Har dere plast bak? leste et sted at en skulle behandle panelen på begge sidene- gjorde dere det? På forhånd takk for tips :-)

  SvarSlett
 7. Hei, har hatt samme ide ang varmtvannstanken. Har dere et bilde av hvordan døra ble? Er også interessert i å vite om behandlinga på veggene med beis og lakk fungerer!
  livetilia.blogspot.com

  SvarSlett