mandag 1. juli 2013

Behandling av gulv

Denne helga var det behandling av gulv, og montering av kjøkken, som sto på programmet. Mor og far var med som barnepassere, for at vi skulle få være mest mulig effektive. Fantastisk med hjelp til barnepass! Da får vi gjort så mye mer!

Det var meningen at jeg skulle olje ferdig gulvet på loftstua i helga. Jeg hadde nok olje til første strøk, men manglet til det siste. Roger hadde kjøpt inn ny gulvolje, men den viste seg å være en helt annen farge enn den vi har brukt. Merkelig, siden det var samme fargekode.. Det var sikkert en hvit base, og ikke en klar base, som vi skulle hatt. Det var i hvert fall så irriterende, at det gulvet har jeg ikke noe bilde av ;-)
Jeg gledet meg nemlig til å innrede loftstua til helga, men det spørs nå...
Planen er å ha en tv-krok og litt leker der, slik at det blir litt kjekkere for ungene (og lettere for foreldrene) å bli med oss når vi skal styre på..

Men vi fikk heldigvis gjort andre ting også! Parketten på de tre soverommene nede ble rengjort og behandlet med olje/voks. Så nå er de klare til nedvask!!! :-D

Parketten oljes med denne:


Fix ferdig soverom! 
Rørleggeren er nå ferdig med sitt arbeide. Det betyr at vi nå har vann og toalett!! :-)
Fantastisk å slippe å løpe ut i skauen når man må sitt fornødne (selv om Roger gjorde nettopp det, da han glemte ut at toalettet var på plass ;)

Nå mangler bare Hemnes baderomsinnredning
Badegulvet ble også syrevasket og behandlet med porefylling. Nå kan dusjen og vaskemaskinen bare få komme! Kjekt med alt som faller på plass!


Gulvet fremdeles litt vått. Dusjen kommer inn i hjørnet her.
Ellers fikk Roger montert litt kjøkken, selv om det ikke viste så veldig igjen. Vi skal ha Røros ventilator, og den var visst et plunder å montere. Hadde nok vært lettere med Ikea sin, men vi valgte å gå for en ventilator med lavere støynivå. Litt lister ble også malt i helga, for snekkeren manglet litt for å liste ferdig rundt vinduene. Gjett om det er lenge til jeg skal male lister!! Du og du, hvor det er lenge til!! ;-)

På torsdag er det overtakelse av hytta!!
Da er Blink Hus ferdige med sitt arbeide på hytta! Det er en milepæl, det!! :-)


9 kommentarer:

 1. Nå er det like før Lillestølen er beboelig :-) Det blir stas det :-) Blir bare lekkert smekkert :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Nei, aldri vært så nærme som nå!! Gled gled :-D

   Slett
 2. Blir rett og slett nydelig!! :)
  Kjenner missunnelsen smyg seg på når så mange hytter plutselig nærmer seg ferdige ute i bloggverden for tida ;)
  Stå på siste innspurten no, de er straks i mål, klart for å myyyye hyttekosen :)))

  SvarSlett
 3. Tusen takk Karoline!
  Dere følger vel hakk i hel, tenker jeg! Med den innsatsen og framgangen hos dere, mener jeg! :-)
  Nå skal det bli kjekt og ufattelig godt å nyte hytte- og familiekosen!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får sommerferien på oss så bør vi begynde å nerme oss, men fortsatt ei heil mengde med prosjekter i lufta da ;) har bestilt kvitevarer til ferien, så har et håp om å få starte på kjøkkenmontering i løpet av sommaren.. Men vi får sjå ;) no stress! ;)

   Slett
 4. Så kjekt at du la igjen en hilsen hos meg, slik at jeg fant deg:) Så nydelig hytte dere har da, og så greit å ha med barnevakten:) Det har vært litt utfordring her også! Jeg har beiset 2 av veggene i stuen med drivved 1 strøk, synes det ble en lun og fin farge. Veggene med beisen var helt ubehandlet fra før av. De andre veggene er ferdigmalt panel.
  Ønsker dere en fin sommer.
  Klem Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er godt når byggeprosessen nærmer seg slutten, for det er jo ganske utfordrende til tider med småtasser og alt :) Men det skal bli kjekt å ha en plass å reise til når den er ferdig!!

   Kan jeg spørre om hvor deres hytte er? Er det her i Rogaland-området??

   Håper å se mer til hytta di på bloggen din, så kjempefin ut!! Kjempeflott blogg også!!

   Kari Janette :)

   Slett
 5. Parketten på soverommene ble bare sååå fin!! Badegulvet likeså! Den hardvoks-oljen, er den lettere å ha på enn det høres ut som på navnet?
  Overtakelse på torsdag ~ får du sove om natta nå, eller?? ;)

  SvarSlett
 6. Takk Liv! :-) Hardvoks-oljen var faktisk veldig myk og nokså rennende, og enkel å smøre på. Vi malte den liksom på med en stor kost.
  Jeg sover foreløpig godt om natta, ja. Jeg har nemlig en liten morgenfugl som drar meg tidlig opp, så å sove er ingen problem ;-)

  SvarSlett