onsdag 9. januar 2013

Mens vi venter...

...produseres stadig nye ting til hytta. :-)

Flettepute etter oppskrift fra www.miaslandliv.blogspot.no

Flettepute etter oppskrift fra www.garnstudio.no, oppskriften på den andre puta tror jeg  kommer fra Sandnesgarn.


Heklet slumreteppe. Oppskrift fra www.garnstudio.no 
Nå holder jeg på å hekle lyslykter, og strikke grytekluter i Marius mønster.  Det får jeg vise en annen gang. :-)

Vi har planer om hyttetur til helga (mine foreldres hytte), hvis bare ungene holder seg friske. Johan har nettopp hatt halsbetennelse med streptokokker, og nå er Ingrid hjemme med vond hals og feber... Så vi får se ;-)
Det er lenge (!) siden jeg har sett hytta nå, og det har nok skjedd MASSE! Hytta skal være ferdig utvendig, alle vinduene er på plass, og innvendig er i hvert fall takpanelet påbegynt. Det er veldig spennende, så jeg håper for all del vi får komme oss avgårde til helga!!


14 kommentarer:

 1. Dette blir sååååå lekkert ) Den grå fletteputa ønsker jeg meg til bursdagen ;-) Tror jeg har nevnt det før faktiskt;-) Veldig flink :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, jada... Men som tidligere sagt, så kan du få oppskriften ;-))

   Slett
 2. Ei oppskrift e nå ikke så kjekk gave ;-)

  SvarSlett
 3. Flotte puter! :) Trivelig å ha noe å holde på med mens man venter. Har to nye puter i Mariusmønster som skal bli med opp til hytta ved neste anledning. Har litt dilla på det mønstret ~ har plastposeskjuler, tennbrikett"kjole" og pyntestrømper som min mor har strikket, i tillegg til sengesett og håndklær. "Kjole" til Zaloflaska blir det visst også.

  Får håpe alle er friske, sånn at det blir hyttetur på dere i helga! Følger med bloggen videre, jeg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, det er kjekt å lage ting selv. Det hørtes fint ut med Marius puter, det må jeg kanskje sjekke ut ;-) Kanskje du kan vise dem når de er kommet på plass på hytta? ;-)
   Her er også kjøpt inn marius sengetøy, håndklær og ei pute. Det passer jo så godt på fjellet. :-)

   Slett
  2. Vi har ett par puter i sofaen på hytta som er strikket i setesdalsmønster, som er veldig likt Mariusmønsteret. Jeg strikket dem i en garntype som loer og nupper lett, så de er ikke så fine lenger. Nå blir det altså "ordentlige" Mariusputer med godt garn. Mønsteret er laget av bl. a. Sandnesgarn.

   Slett
  3. Hvilket garn har du brukt nå da? Jeg ser mine puter også nupper lett, og det er ganske irriterende... Tror faktisk at jeg har Marius-heftet fra Sandnesgarn, jeg må nok lete det fram igjen ;-)

   Slett
  4. Min mor har brukt dobbelt Silja garn fra Gjesdal til putene. Hun har strikket mye med den garnsorten, og er veldig fornøyd med kvaliteten, til tross for at dette er et rimelig garn. Men jeg har erfart at det ikke behøver å være så mye bedre med dyrere garn alltid - f.eks. så nupper Falk noe veldig på mine gensere/jakker, og det er jo et forholdsvis dyrt garn.

   Kan ikke huske om putene stod i Marius-heftet (låner det bort nå), men de står i Marius-boka. :)

   Slett
  5. Takk for tips! Det var ikke dumt å strikke med dobbelt garn, men er ikke det litt plunder å forholde seg til fire tråder samtidig? Jeg liker best å strikke med en om gangen ;-) Men det er kanskje det som må til for å unngå nuppene..
   Må kanskje skaffe meg Marius-boka også da ;-)

   Slett
 4. Så mykje flott du har laga!!
  Skulle ønske eg kunne strikke, vart litt inspirert til å lære her no :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-) Det er mye fint å lage, så det er bare å ta pinnene fatt ;-)

   Slett
 5. Så flotte puter:) kjekt å pusle med litt når andre tar seg av hytta:-) selv strikker eg Marius puter i grå/ hvit:-) kjempekjekt!!

  SvarSlett
 6. Takk for det :-) De Marius putene høres veldig fine ut, kanskje det må bli neste prosjekt? :-) Eller, jeg har visst lovet ei strikkekofte til mannen... huff og huff ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he... Han må jo ha ei strikkekofte på hytta, det er vell obligatorisk at hytteeiere har kofter;-)

   Slett