tirsdag 2. april 2013

Arbeidspåsken 2013

Påskeværet har vært aldeles nydelig her på sørvestlandet i år. Likevel har vi tilbrakt mye av påsken innendørs... Vi har nemlig beiset det meste av hytta nå! :-))

Dette er ferdig:
 • kjøkken/stue (mangler litt, der det ikke er ferdig panelt)
 • gang/trappehull
 • ytre gang
 • tre soverom
 • boda
 • loftstua
Veggene skal riktignok behandles med voks, men det venter vi litt med.
Det som nå gjenstår er resten av stua (mye vindusflate), badet nede og soverommet oppe. Det vil jeg tro går ganske kjapt :-)

Jeg har også pusset og lasert taklistene to strøk, slik at de nå er ferdig behandlet.


Deilig å være såpass i rute!! :-)

Stuevegg ved fasadeskiferen

Her er fargen nokså lik slik den ser ut i virkeligheten

Veggfargen før og etter
Alle veggene i hytta fuktes og pusses, før de beises med Tyrilin i «gangfargen» til Roger Samdal. Jeg ble anbefalt av malerbutikken (Næss fargehandel) å rulle beisen på med malerulle, for så å stryke av med fille. Det gjorde malejobben myyyye lettere, og panelen ble veldig fin. Livet i treverket kom virkelig fint fram, og det ble ingen penselstriper. Anbefales! :-)

Taklistene er behandlet med Herdin lasur ekstra hvit, 2 strøk.

Kristine, Johan og Ingrid :-)

Påskekos i hytteveggen
Johan og Ingrid var med oss til hytta hver dag, og lekte og koste seg ute hele dagene. De bygget lekehytte, akte og var sammen med søskenbarnet sitt Kristine. Ingen problem å ha de med så lenge været var så nydelig, og de kunne kose seg utendørs hele dagene... Kjekt å se hvor gode venner de er når man reiser bort, og de vanlige lekekameratene ikke er tilstede.. ;-)
Minstejenta Kristiane på 2 år er derimot ikke like enkel å ha med når malearbeid pågår... ;-)
Så en stor takk til besteforeldre, tante og onkel for barnepass! :-)

Nå til helga skal vi opp og grunne karmlister, og prime badegulver og ganggulv. Mureren kommer opp på mandag eller tirsdag og skal legge skifer på gulvene. 
Parketten skal også legges nå etter påske, og om en tre ukers tid skal listene på plass. Spennende!! :-)
4 kommentarer:

 1. Det blir såååå fint :-) Og det skal bli sååååå kjekt :-) Og jeg tror jammen dere blir ferdige før oss :-) Og du som trodde at dere måtte gjeste oss, men det blir nok vi som må gjeste dere :-D

  SvarSlett
 2. Takk :-) Det spørs vel om vi blir før dere da.. Hos oss er jo kjøkkenet temmelig flatpakket ennå ;-) Men velkommen skal dere være i så fall :-))

  SvarSlett
 3. Wow.. Her går det jammen unna:-) blir kjempe flott!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Tempoet har heldigvis tatt seg opp hos oss også nå, slik at vi faktisk ser en ende på det. Men mye arbeid igjen ennå da, før vi får nyte hyttelivet, slik som dere. :-)

   Slett